Și ziceați că vă place Game of Thrones?

M-am întrerupt de la o plăcută activitate pentru a vă întreba drept: Vă place Game of Thrones?

Vă place atât de mult încât ați tras de pe torenți primele patru episoade? Deja le-ați și văzut, poate, sau vă uitați diseară la ele, când vă întoarceți de la grătar? Vreți și restul de episoade?

Dacă le vreți, ziceți-mi și mie cum sunt plătiți actorii ăia? Decorurile? Costumele? Toți oamenii care au lucrat la serial? Bine, o să îmi ziceți, dar eu am abonament la HBO. La HBO Go, chiar, că tot i-au dat drumul în RDS. Păi bine, dar la ce folosește? Nu-i așa că puteți renunța complet la cablu? Dacă e moca pe torenți?

Numai că nimic nu e moca. Poate nu va mai exista un sezon șase pentru că cei de la HBO o să vadă că nu se uită nimeni la serial pe HBO Go. Hmmm, își vor spune, am dat-o în bară, e clar că nu continuăm povestea.

Și acum a doua întrebare: e chiar atât de mult să așteptați o zi ca să vedeți episodul? O săptămână pentru episodul doi? Ia spuneți-mi, voi faceți bancuri cu proștii care se îndoapă de paște și sună la salvare, așa-i? Dar când vă îndopați voi ca proștii cu episoadele favorite și după aia nu aveți răbdare un an să apară sezonul următor… care e diferența? Chiar nu vă puteți abține câteva zile?

Hai să vă zic o chestie mișto. Eu aștept cu nerăbdare seara asta, la ora 8, când pe HBO o să fie primul episod din sezon. Știți ce înseamnă asta? Înseamnă că eu trec prin niște stagii precum așteptare, anticipare, îmi voi pregăti seara asta cu popcorn și ceai, și o să fiu surprins de finalul episodului, și o să se instaleze starea de anticipare și plăcerea speculației pentru episodu viitor. Voi? Voi v-ați autosatisfăcut, și diseară nu o să aveți niciun pic de satisfacție de pe urma a ceea ce ați făcut ieri sau azi. Voi ați consumat produsul, a fost o chestie mișto, a durat trei ore și un pic. Ați trăit povestea pe Fast Forward, dar nu aveți niciun pic de satisfacție de pe urma lui.

Măcar aveți timp să faceți mișto de proștii care s-au îndopat cu ouă și drob.

GameOfThrones-season5


34 Replies to “Și ziceați că vă place Game of Thrones?”

 1. Cosmin

  Logica mi se pare amuzanta pentru ca e disperată.
  Care e rațiunea din spatele afirmației ca vei avea o placere mai mare dacă aștepți 3 săptămâni în loc de 3 ore?

  PS. nu îmi place deloc serialul. Așa că nici nu l-am descarcat dar nici n-am sa aștept 3 săptămâni să-l vad

 2. Dorin Lazăr

  Coane, știi ce lipsește? Hype-ul. Pauza aia între episoade, în care ‘digerezi’ ce ai văzut, și încerci să anticipezi ce va urma. Astea sunt parte din experiență.

 3. Andrei

  Argumentul ala cu si daca n-o sa mai fie un sezon 6 din cauza piratiei e in principiu corect, doar ca nu in cazul asta particular.
  “Basically, we’ve been dealing with this issue for years with HBO, literally 20, 30 years, where people have always been running wires down on the back of apartment buildings and sharing with their neighbors,” he said. “Our experience is, it all leads to more penetration, more paying subs, more health for HBO, less reliance on having to do paid advertising… If you go around the world, I think you’re right, Game of Thrones is the most pirated show in the world. Well, you know, that’s better than an Emmy.”
  De aici http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2014/04/15/game-of-thrones-sets-piracy-world-record-but-does-hbo-care/

 4. Raul

  If you’re in the media / services business – the customer is never wrong, your company just doesn’t know how to handle their user base. And there will be a la Netflix with all episodes in a series launched in one night 🙂

 5. Raul

  PS: era serialelor cu țârâita a apus demult, suntem în era “world wide, all now” – impatient user base is impatient. Oamenii se adaptează sau le dispare businessu.

 6. Mihai

  Primul episod din ultimul sezon a fost difuzat mai întâi la ora 04:00, apoi la ora 20:00. L-am urmărit dimineața devreme. Deci se poate și să n-ai răbdare și să-l vezi legal 🙂

 7. Dorin Lazăr

  E vorba de mult mai mult decât asta. Vezi că am scris acolo, la punctul 2.

  Cât despre partea cu pirateria, un pirat ar trebui să se întrebe: “dacă toți ar face ca mine, ce s-ar întâmpla?”

 8. Raul

  deci da… ce? the consumer is never wrong. or să consume și niște pastile pt ajutarea digestiei și orice magazin deștept ar vinde ouă de paște cu pastile de burtă la pachet de promoție.

 9. George Damian

  Este o mare problemă cu filmul ăsta: nu mai respectă cartea. Naiba ştie de ce dispar personaje bune şi apar personaje tâmpite, se întâmplă chestii care nu au loc în carte etc. Încet-încet devine o poveste separată de carte filmul ăsta. Şi nu una mai bună. Eu unul l-am abandonat.

 10. Mircea

  cu HBO si tot nu ma uit, nu e genul meu de serial.
  pe vremuri m-a prins insa Lost si, desi puteam “imprumuta” de la colegi noile episoade proaspat aparute in State, asteptam cu rabdare si placere inca o saptamana sa-l vad la noi.
  cuvantul cheie: rabdare. e pe bune o virtute.
  stiu ca nu iti place sa ti se sugereze teme pentru articole 😉 dar poate esti de acord cu mine ca rabdarea scade exponential cu generatiile noi. si e o mare provocare pentru vremurile care vin…

 11. Dorin Lazăr

  Și eu mă gândesc la un articol mai amplu despre răbdare, dar e un pic amuzant să scriu un articol la care trebuie răbdare despre răbdare. 🙂

 12. Dorin Lazăr

  Eu am acceptat că filmul și cărțile sunt două chestiuni diferite, și cărțile le voi citi probabil după ce se va termina tot serialul. Mai mult, există puncte tari în fiecare din formele de expresie – e un serial Fantasy foarte bun, indiferent de cum sunt cărțile. Cărțile sunt o treabă diferită, greu de digerat, cu prea multă informație, și de-asta multă lume va accepta că serialul e o formă mai facilă de a parcurge povestea lui GRRM.

  Cred că GRRM va armoniza cele două povești, și poate ăsta e motivul pentru care nu a publicat următorul volum. Cred că a înțeles și el că serialul e mai digerabil, și că a câștigat mai mulți cititori prin serial decât prin cărțile în sine.

 13. radu

  Se piratau filme inainte de game of thrones, au o foame de bani in ei ca au dat episoadele rapid sa le evalueze jurnalistii, adica sa ii pupe-n fund, pe vremuri nu il vedeau altii dinafara studioului doar in momentul lansarii. Primele 2 sezoane mi-au placut la fel ca si primele 3 carti din seria Gheata si foc, restul e o laba, o disperare a lui Martin de a face o zeama lunga dintr-o bucata de carne buna. Prea multe personaje inutile, si sunt inutile pentru ca povestea e prin ochii lor nu doar sunt mentionati, daca stau si elimin aceste personaje din carte scot 1000 de pagini si tot nu se observa. Eu sunt un cititor de fantasy si nu e corect sa spui ca e cea buna opera fantasy ( cum spun altii), sunt enorm de multe pe care multi nu le-au citit. Plus ca sunt multe alte francize care probabil vor fi preluate pentru ecranizare, Roata timpului, Shanara, Malazaan.

 14. radu

  Desigur noi suntem de vina, studiourile sunt inocente si au responsabilitate 0 in a se adapta tehnologiei si modurilor de distributie.

 15. Dorin Lazăr

  Dacă nu-ți place sandwich-ul de la McDonalds nu-l consumi. Dacă studiourile nu vor să se adapteze e treaba lor, nu le mai consuma produsele și gata.

 16. sin

  Nu vad unde este problema sa le vezi inainte trase de pe torrenti daca tot dai bani la HBO sau HBO GO pentru ca nu mai poti zice ca e furt.

  Eu zic sa se bucure aia de la HBO ca sunt descarcate episoadele in numar asa mare, inseamna ca serialul ala chiar e bun.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.